Artúr popkulturális blogja

Paladin (2012)

2023. február 11. 13:30 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 50
Műfaj: fantasy, harcművész, kaland
Megjelenés: 2011-2012
Új fejezet: -
Olvasható: http://fanfox.net/manga/paladin/

Alaphelyzet

Európai fantasy-középkorban vagyunk, ahol épp véget ért egy nagy háború a birodalom és az ellene szövetkező, kisebb országok között. A haderő legfontosabb elemei a paladinok, akiket valamilyen szörnyek maguknak választanak, cserébe emberfeletti erőt kapnak. Főhősünk Karon, a birodalom legerősebb paladinja volt, de a háború kiábrándította a katonáskodásból, azóta meghúzódva kóborol. Ez adja a keretet, hogy különböző helyzetekbe csöppenve az igazság bajnokát játssza; első történetünkben például egy jóságos király halála után az ország egyetlen paladinja azon mesterkedik, hogy az ország vallási vezetőjének kirakatperbe fogásával magához ragadja a hatalmat...

Élmény

A manhvára eleve úgy találtam rá, hogy a Yongbi (2018) és Gosu (2021) szerzőjére rákerestem, hiszen mindkettőt szerettem meleg, humanista hangulata miatt. A dátum szerint legalábbis ez volt az első próbálkozás, és valóban, a hangulatban ott van már a kicsit komolytalankodás és a humanizmus, de még egyelőre komorabb az alaphangulat. Főhősünk küzd a véres múltjával, mert a háború közben rájött, hogy ellenfelei bár nem voltak erősebbek, de mind szilárdabban állt nála, mert volt miért harcolniuk hazájukat védve. Nem megy nagy lelki mélységekbe a nem is túl hosszú történet, de sokkal értelmesebb a tömeggyártott képregényeknél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr5418046742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása