Artúr popkulturális blogja

Enen no Shouboutai (2022)

2023. szeptember 09. 21:48 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 300+
Műfaj: fantasy, harcművész, kaland
Megjelenés: 2015-2022
Új fejezet: -
Olvasható: https://fanfox.net/manga/enen_no_shouboutai/

Alaphelyzet

Japán, 250 évvel később. Ennek ellenére nem igazán futurisztikus a világ, hiszen jelenüket egy nagy világégés pusztította majdnem teljesen el, csak Japán úszta meg úgy-ahogy, a civilizáció maga azonban elpusztult, a nulláról kellett mindent újjáépíteni. Az egyedüli energiaforrás egy atomerőműre hajaz és egyetlen cég tulajdonában van, az emberiség pedig a nap vallásának hódol, hiszen a világégéskor a vallásalapítónak egy isten adta az energiaforrást. Annál is inkább él a nap és a tűz tisztelete, mivel rejtélyes jelenség szedi áldozatait: spontán öngyulladás. A tűzoltók ezért különleges alakulatokká váltak, akik nem csupán tüzet oltanak, de végső búcsút is vesznek az öngyulladt emberektől. A tűzoltók nem kevésbé különlegesek, a második generációsok ugyanis képesek a tüzet irányítani, a harmadik generációsok pedig már előidézni is. Ilyen harmadik generációs tűzoltó főhősünk, Sinra, aki tűzben elvesztette anyját és öccsét még gyerekkorában, ezért megesküdött, hogy hős lesz, aki megmenti az embereket. Egy alkalommal azonban egy titokzatos alak keresi fel és azt állítja, öccse még él...

Élmény

Alapvetően nem lenne több egy tipikus sónennél annak minden elemével együtt, beleértve a humort, enyhe erotikát, drámát, rejtélyt és persze sok akciót. Viszonylag jókat lehet rajta nevetni, mert képes egészen debil lenni, miközben halálosan komoly is. Ami miatt egy kicsit több az átlagnál, az nem a drámaisága, hanem a rejtély, amit nem lőhetek le, de egészen filozofikus lett. A jobb mangák témája eleve korrekt szokott lenni, de ez egyszerre nagyívű és nem túl általános. Kár, hogy hiányzik belőle az igazi dráma, de így is ajánlott. 2019 óta anime is fut.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr7618210953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása