Artúr popkulturális blogja

Képregény: Yongbi

2021. július 21. 22:25 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: kb. 150
Műfaj: akció, harcművész, kaland, történelmi, vígjáték
Megjelenés: 1998-2018
Új fejezet: változó, kb. három hetente
Olvasható: http://mangafox.me/manga/yongbi/

 

Alaphelyzet

Újfent egy középkori fantasy világban járunk. Egy fiatal, nemtörődöm, laza férfi lovagol be egy faluba, maga után vonszolva a világ egyik legerősebbjének tartott bandavezért, Goo-hwit. Mindenki elképedve hallgatja Yongbit, nem tudják elképzelni, hogyan lehetett képes rá. Kiérve a faluból, rá is támad egy csapat, de könnyedén visszaveri őket, szóval talán mégsem teljesen véletlen... Az éjjel a folyó, mely mellett letáborozott, egy gyereket sodor partra. Miután magához tér, arra kéri Yongbit, kísérje el a fővárosba, hogy megvédje az úton, fizetségül pedig egy aranyamulettet ad. A fővárosba érve váratlanul Yongbi életére törnek. Mint kiderül, az amulett nem egy egyszerű ékszer, hanem kulcs egy misztikus helyhez, tele kincsekkel és egy mindent legyőző karddal. De miért adta neki oda a kisfiú ennek tudtában...?

Vélemény

Annyiban különbözik főhősünk a többi mangáétól, hogy ő már eleve erős. Nem fejlődik, hanem a rejtélyt göngyölíti fel, illetve megismerjük lassanként titokzatos múltját is. Másik pozitívuma, hogy sok benne a humor, aminek alapja a mohóság, egy kanos ló, illetve a sértett büszkeség, a titkolózás. A karakterek amúgy nem igazán bonyolultak és nem hordoz üzenetet sem a történet.

Lehet hogy be fogok vezetni egy harmadik értékelési kategóriát is, mert a Kingdommal együtt ez a kb. elmegy szintet hozza. Nem életre szóló élmény, de szórakoztató.

 smirc-thumbsdown_svg.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr1716634782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása