Artúr popkulturális blogja

Újabb mangák, manhvák, animék

2021. július 23. 07:12 - II. Liberális Artúr

Ezúttal néhány olyan mangát említenék meg, amelyek nemrég indultak vagy még nem érték el a 100 részt sem.

Ajinhttp://mangafox.me/manga/ajin/

A jelenben járunk annyi különbséggel, hogy az 1980-as években felfedeztek egy mutáns emberi fajt, az ajint. Egyelőre egyetlen ismertetőjelük, hogy minden sérülést képesek regenerálni, ezért nehéz megállapítani, hogy ki ajin és ki nem. Mivel kevés azonosított példány van belőlük, ezért a kormánya megismert egyedeket azonnal titkos laborokba viszi és válogatott kísérleteket végeznek rajtuk. Ezért aztán amikor a kamasz Sinya döbbenten veszi tudomásul egy baleset után, hogy ő is ajin, rémült menekülésbe kezd.

Ez már egy felnőttesebb, komoly manga, sok erőszakkal, izgalmas és realisztikus akciójelenetekkel, némi filozofálgatással. Idővel egy kicsit túlságosan fantasyvá válik, de a főgonosz egy elég izgalmas karakter.

Blind Faith Descenthttp://mangafox.me/manga/blind_faith_descent/

2016 óta nem jött ki új rész, úgyhogy nem tudom folytatódik-e még. Egy ókori egyiptomi jellegű világban főhősünk a nagyfarkú Zion, aki ugyan rabszolga, de odavan érte a hercegnő. Még azt is megengedi neki, hogy ideje egy részében mágiát tanuljon. Nem is sejti,hogy Zion egy nemrég kiirtott mágus törzs egyik utolsó túlélője, aki azért tanul, hogy bosszút állhasson. Bár tehetséges, erejében az igazi ugrást az jelenti, amikor szert tesz a démonlélekre, a több korábbi mágus lelkét és erejét tartalmazó ereklyére...

Nem ajánlott. A helyzetek, a karakterek nem elég kidolgozottak. Annyiban érdekes lehet, hogy nem egy "erőből" varázsló a főhősünk, hanem a gyengébbnek tartott méreggel harcol.

 

Borutohttp://mangafox.me/manga/boruto_naruto_next_generations/

Már említettem a Naruto során, hogy a sorozat folytatódik, ezúttal a fiával a főszerepben. A világ Narutónak hála békés, amíg váratlanul fel nem bukkannak az előző sorozat főellenségének fajtársai...

Sajnos egyelőre nincs meg benne a Naruto komolysága, komorsága, ezért egyelőre nem ajánlom.

Gosu: http://mangafox.me/manga/gosu

Szintén egy leánysorozat, a Yongbié. Gangot kb. húszéves koráig a világtól elzárva edzi idős mestere, hogy majd bosszút álljon az őt eláruló tanítványain. A mestere halála után Gang neki is áll felkutatni őket, de mivel régen történt az eset, már mind halottak... Jobb híján beáll egy fogadóba kifutófiúnak, ahol az átutazók miatt mindig belekeveredik valamibe.

Kicsit életképszerű, a Yongbi humorosabb oldalát domborítja ki. A poénok alapja, hogy Gang megjátssza, hogy nem erős és hogy semmiről nem tud semmit. Ez még kevés ahhoz, hogy ajánlott legyen, de egynek elmegy, szórakoztató.

 

Inu Yashikihttp://mangafox.me/manga/inu_yashiki/

Inu Jasiki a koránál sokkal leharcoltabb külsejű férfi, nem tud kiállni magáért, ezért mindenki belerúg, még a családja is. Kétségbeesése akkor éri el mélypontját, amikor kiderül hogy gyomorrákos és már csak hetei vannak hátra. Egy éjjel a parkban azonban egy idegen űrhajó száll le előtte és egy másik, közelben tartózkodó fiatal, Hiro előtt. Másnap mindketten különös dolgokat kezdenek tapasztalni: testük már egy roboté. Inu Jasiki új képességeit a gyengébbek védelmére fordítja, Hiro azonban sorozatgyilkosságba kezd...

A manga épp most ért véget. Alkotója ugyanaz, aki a Gantzot is készítette (erről majd később), ezért nagyon hasonló a hangulata. Inu Jasiki karaktere egyértelműen Kuroszava Élnijének öregje. Izgalmas, tartalmas, de kicsit elnyújtott az én ízlésemnek. Érzek benne némi önéletrajzi hatást is, a szerző talán az apjától búcsúzott ezzel. Nem váltja meg a világot, de egynek jó.


Singeki no kjodzsin: http://www.shingekinokyojin.tv/

Egy középkorivá süllyedt apokaliptikus világban az emberiség megmaradt része évszázadok óta békében él hatalmas falak mögött, amelyek megvédik őket az óriás, emberevő titánoktól, akik annak idején legyőzték az emberiséget. Történetünk kezdetén egy soha nem látott méretű titán tűnik elő a semmiből és lerombolja a falat, így a titánok beözönlenek és pusztításba kezdenek. Főhősünk, Eren bosszút esküszik és csatlakozik az elit alakulathoz, amely megpróbál szembeszállni a titánokkal...

A 2013-as év sikeraniméje mangaként csak egy véresebb sonen volt, az anime változat azonban kidomborította az erényeit: jobban átjön, mennyire groteszkek és horrorisztikusak a titánok, jobban ütnek a fordulatok és a zenéje eszméletlenül ütős. Nekem ez a varázs elszállt a második évadra, de ezzel együtt is lebilincselő élményt nyújt, ha nem is egy túl mély alkotás. Ajánlott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr8016636024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása