Artúr popkulturális blogja

Képregény: God of Martial Arts (2017)

2022. január 11. 09:32 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: 140+, folyamatban
Műfaj: akció, felnőtt, harcművész, kaland
Megjelenés: 2017-
Új fejezet: kb. kéthetente
Olvasható: http://fanfox.net/manga/god_of_martial_arts/

Alaphelyzet

Ling Feng autóbalesetet szenved; pont ekkor egy másik, középkori fantasy világban egy másik Ling Fenget épp agyonvernek. valamilyen csoda folytán a nevükön és állapotukon osztozó Ling Fengek egyesülnek a középkori világban. Ling Feng eddig tehetségtelen, gyenge harcművész volt, ám mivel most már két lélek lakozik a testében, ereje is megsokszorozódik. Ebben a világban az erősebbnek van mindig igaza, ezért Ling Feng keményen edzeni kezd, hogy mások ne zsarnokoskodhassanak felette és szerettei felett...

Élmény

Tipikus újjászületős sztori, tipikusan tömeggyártott kínai sablonokkal. A narratíva már annyira primitív, hogy az fáj. Tipikus kínai manhua-erkölcsiség jelenik meg benne, azaz mindenkinek nagy a szája és igaza van, amíg el nem kenik. Ling Feng is számon kéri mindenkin az arroganciát, de benne is van bőven. Nincsenek árnyalatok, dilemmák, a cselekmény teljesen egy kaptafára épül: Ling Fenget lenézik, de ő megöl mindenkit. Egyetlen pozitívuma, hogy gyakran ez csak nehézségek árán sikerül neki. Az újjászületésnek, az előző életnek itt nincs szerepe, az csak egy turbó az elején főhősünknek. Az alapvető izgalom iránti vágyat, a virtuális bosszúszomjt viszont kielégíti legalább.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr10016809760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása