Artúr popkulturális blogja

Képregény: Tales of Demons and Gods

2021. október 03. 06:51 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 300+, folyamatban
Műfaj: akció, dráma, fantasy, hárem, kaland, romantikus, tini, vígjáték
Megjelenés: 2020-
Új fejezet: kb. hetente
Olvasható: http://fanfox.net/manga/tales_of_demons_and_gods/

Alaphelyzet

Középkori fantasy Kína(-féleség). Nie Li váratlanul az iskolapadban, 13 éves korában találja magát, ami azért fura, mert épp az előbb ölte meg több száz év harc után egy nagymester. Hamar leesik neki, hogy a nála lévő démonkönyv miatt születhetett újjá, és bár teste még gyerek, az emlékei, tapasztalatai, tudása megmaradtak, ami óriási előnyt jelent. Csakhogy nincs idő tétlenkedni, két éven belül ugyanis hazája elpusztul és számos más tragédia éri, mint barátai, családja, szerelme halála. Tudását felhasználva azonnal nekilát, hogy mielőbb megerősödjön, leszámoljon előre jövendő ellenségeivel és hogy ezúttal megóvja szeretteit...

Élmény

Tipikus újjászületős sztori, majdnem tipikusan tömeggyártott kínai sablonokkal. Az ilyenekkel mindig az a bajom, hogy gyakorlatilag nehézségek nélkül küzdi le főhősünk az akadályokat unfair előnyének köszönhetően, ugyanakkor ezeknek általában ez is a vonzereje, hogy ezredjére is szórakoztató látni, ahogy a nagyképű gonoszt lenyomja az esélytelennek gondolt főhős. Kínai képregény, úgyhogy kínai erkölcsrendszerre számítsunk benne (azaz az erősebb kutya baszik). Szokás szerint ez elég sekélyes (pl. Nie Li előre bosszút áll meg nem történt dolgok miatt is, ami mondjuk egy japán képregényben hosszan erkölcsi dilemma lenne), viszont a vége felé kezd egészen spirituálissá válni, szóval ne ítéljük el egyelőre. Szóval összegezve, tipikus kínai, újjászületős, harcolós képregény. Nem kiemelkedő, de kikapcsolódásnak megteszi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr4316707052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása