Artúr popkulturális blogja

Képregény: Claymore (2014)

2021. október 02. 01:54 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 155, befejezett
Műfaj: akció, bűnügyi, fantasy, felnőtt, harcművész, tini, tragédia
Megjelenés: 2001-2014
Új fejezet: -
Olvasható: http://fanfox.net/manga/claymore/

Alaphelyzet

Középkori Japán(-féleség). A békés életet egy dolog kavarja fel igazán, mégpedig hogy alakváltó szörnyek időnként megölnek egy-egy embert. Egyedül a Claymore-ok ( = kétkezes skót kard) képesek őket megkülönböztetni más emberektől és legyőzni őket, mivel ők is félig szörnyek, akiket emberek és szörnyek keresztezésével hozott létre "A szervezet". Ilyen claymore Clare is, aki egy küldetése során megmenti Rakit, a kisfiút, aki cserébe követni kezdi a nő akarata ellenére...

Élmény

Kezdetben úgy tűnik, a téma egészen más lesz, mint amire a végére kifut, szóval átgondolatlannak érzem. Ezt is elkapja a mangák szokásos baja, hogy feleslegesen túlbonyolítják, majd minden esetleges realizmus ellenére a szeretet erejével vagy valami hasonlóval győznek. Egyébként egészen komoran indul, aztán elsónenesedik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr7916706398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása