Artúr popkulturális blogja

Képregény: Honorable Baek Dong Soo (2016)

2021. szeptember 29. 08:15 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 65, befejezett
Műfaj: akció, harcművész, történelmi
Megjelenés: 2011-2016
Új fejezet: -
Olvasható: http://fanfox.net/manga/honorable_baek_dong_soo/

Alaphelyzet

Korea, 18. század. A belpolitikai harcok során az uralkodó fiát összeesküvéssel vádolják meg; a király kénytelen engedni a vádaknak, ám a kivégzést csak színlelik, a fiát valójában hűséges katonai, köztük Baek Dong Soo védelmében biztonságos helyre kísérnék... csakhogy az ellenség számít rá, Baek Dong Soon kívül senki sem éli túl az összecsapást. A fiú bosszút esküszik, de bujkálnia kell...

Élmény

Szokásos sonen, de legalább nem japán, hanem koreai. Kissé viszont zavaros, nehéz követni, váratlanul csapunk a közepébe és ugyanilyen hirtelenséggel zárul is le. Ennek az az oka, hogy valós történelmi eseményeken alapul, ezért a szerző gondolom alapvetésnek vett sok mindent, ami egy külföldinek nagyon nem az. Baek Dong Soo létező, igazi nemzeti hős. Szóval külföldiként nagyon zavaros az egész, az esetleges témáit és a cselekményt nehéz átlátni és persze ez sem mentes az életszerűtlen akciójelenetektől. Akit  a tévé jobban érdekel, sorozat is készült belőle.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr8916703456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása