Artúr popkulturális blogja

Képregény: Holyland (2007)

2021. szeptember 28. 07:21 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 182, befejezett
Műfaj: akció, dráma, felnőtt, harcművész, pszichológiai
Megjelenés: 2000-2007
Új fejezet: -
Olvasható: http://fanfox.net/manga/holyland/

Alaphelyzet

Japán napjainkban. A középiskolás Juut rendszeresen bántalmazzák tesileg-lelkileg, emiatt pedig majdnem öngyilkos lesz, de nem sikerül neki, ezért jobb híján azt a megoldást választja, hogy egy könyvből megtanul bokszolni. Csak egyetlen alapvető mozdulatról van szó, de ez már elég ahhoz, hogy amikor kilép a szobájából végre és rátámadnak az utcákon este, akkor képes legyen szembeszállni támadóival. Ezzel megtanulja Juu, hogy nincs mitől félnie, hiszen képes változni, ugyanakkor újabb és újabb, erősebb és erősebb támadói akadnak...

Vélemény

Két szempontból jobb az átlagnál a manga: egyrészt a viszonylag realisztikusabbak közé tartozik életszerű helyzeteivel és harcaival (persze a sérülések a kelleténél itt is könnyebben gyógyulnak, főhőseink állóképessége és reflexeik pedig emberfelettiek), másrészt az átlagnál sokkal erőteljesebben és életszerűbben van jelen Juu belső vívódása félelmeivel. Végső soron azonban ez a manga is a szokásos sablont hozza: Juu gyengéből elhatározás révén, sok edzéssel erős lesz, a küzdés értelmét pedig szerettei védelmében találja meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr2716702402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása