Artúr popkulturális blogja

Képregény: Dungeon Seeker (2019)

2021. szeptember 26. 05:41 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 33, befejezett
Műfaj: akció, dráma, fantasy, felnőtt, kaland, tragédia
Megjelenés: 2016-2019
Új fejezet: -
Olvasható: http://fanfox.net/manga/dungeon_seeker/

Alaphelyzet

Japán napjainkban. A gyenge Dzsunpeit durván bántják osztálytársai, csak régi barátja, Noriko áll ki mellette. Épp egy ilyen perpatvar közepén váratlanul egy másik világban találják magukat. Ebben a világban mindenki egy játékkarakterként él, szinteket léphet, képességeket szerezhet, ha belép a barlangba szörnyeket ölni, aminek végén az az istenszerű lény várja a kalandorokat, aki ezt a világot létrehozta. Csakhogy Dzsunpei alapértékei itt is nevetségesen alacsonyak és csupán a barlangot körbevevő világ földműveseként tud elhelyezkedni Norikóval, míg bántalmazói mind kalandorok lesznek. Egy nap a babonás helyiek Norikót belöknék a barlangba a jobb termésért, de Dzsunpei inkább feláldozva magát magára vállalja az áldozatszerepet..

Vélemény

A már jó pár éve divatos videójáték-manga ötvözet egy újabb példányával állunk szemben. A világa felnőttesebb, komorabb, közönségesebb, mint egy sonené, ráadásul a teremtett világ térben és időben is megkavart, ami rejtélyesebbé teszi. Ezen túl azonban nincs sok benne. Erénye, hogy rövid, így nem igazán lesz tere az unásig ismert sablonoknak. Szóval egy rövid, hétvégi olvasmánynak megteszi, maradandó nyomot nem hagy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr1416700604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása