Artúr popkulturális blogja

Tévé: Kurozuka (2008)

2021. szeptember 13. 08:11 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 12
Műfaj: akció, romantikus, sci-fi, természetfeletti
Megjelenés: 2008
Új fejezet: befejezett
Nézhető: http://ww8.kiss-anime.me/Anime-kurozuka-episode-1

Alaphelyzet

Középkori fantasy-Japán. A fiatal Kuro egy trónviszály következtében kénytelen menekülni tanítójával, de folyamatosan üldözik. Egy elrejtett kunyhóban kérnek szállást éjszakára, meglepetésükre egy csinos, fiatal nő, Kuromicu a ház egyetlen lakója, aki csak annyit kér, hogy ne nézzenek be a ház mögötti kamrába, de egyébként addig maradhatnak, ameddig szeretnének. Amíg Kuro társa elmegy a közeli városba, a két fiatal egymásba szeret. Természetesen rövidesen támadás éri őket, ekkor derül ki, hogy Kuromicu vámpír. Hogy megmentse a halálos sebet kapó Kurot, őt is vámpírrá teszi, ekkor azonban feltűnik Kuro társa és váratlanul agyonüti a fiút. Amikor magához tér, már a 21. században járunk és rémképek gyötrik...

Vélemény

Horrorra vágyva akadtam bele az eredetileg regénynek íródott műbe, ebből később manga és anime is készült. Komorabb hangulatú, véres anime, aminek az ízét az adja, hogy Kuro emlékezetkieséssel küzd és meg kell oldania a rejtélyt, hogy mi is történt, de egyébként nem érzem kiemelkedőnek, nem élveztem különösebben, sablonkarakterek, sablonsztori egy pici csavarral, hiányzott a pszichológiai horror is belőle. Ez van, a vér nekem már kevés. Kuro alapja egyébként egy legendás szamuráj, aki állítólag Dzsingisz kán néven kezdte újra életét, miután Japánból elmenekült.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr616687302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása