Artúr popkulturális blogja

Képregény: Mugen no Dzsunin (2012)

2021. szeptember 06. 06:15 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 200+
Műfaj: akció, dráma, felnőtt, harcművész, kaland, történelmi, tragédia
Megjelenés: 1993-2012
Új fejezet: befejezett
Olvasható: http://fanfox.net/manga/mugen_no_juunin/

Alaphelyzet

Kb. a 18. század környékén járunk. Mandzsi szamuráj, egy idő után gonosz ura ellen fordul és mintegy száz emberrel végez menekülése közben, köztük ártatlanokkal is. Valamivel ezután egy öregasszonynak köszönhetően halhatatlanná válik, minden sebét begyógyítja egy misztikus féreg a testében. Hogy jóvá tegye bűneit, esküt tesz, hogy ezer rossz emberrel végez. Épp ekkor találja meg Rin, a tizenéves lány, akinek családját egy hírhedt iskola tanítványai szeme láttára mészárolták le. Mandzsi segítségét kéri a bosszúhoz...

Vélemény

A többszörösen díjazott manga Mandzsi és Rin nézőpontjával indul, jogosnak érezzük motivációikat, ráadásul ebbe még picit belevegyül az is, hogy a halhatatlanság egyáltalán nem leányálom. Néhány véletlenszerű ellenfél után azonban feltűnnek a "főgonoszok", akik álláspontja szintén indokoltnak tűnik és velük is elég időt töltünk, hogy együtt tudjunk érezni velük. Végül már szinte majdnem minden újabb szereplő kellően árnyalt hátteret kap, hogy ne ítéljük el őket tetteikért. A manga meg is marad ebben az állapotában, kicsit elmélkedik a bosszúról, de nem kínál megoldásokat. Szóval annyira nem mély, izgalmasnak izgalmas, de kissé kiszámíthatóan klisés. Készült belőle anime és tavaly film is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr2516680744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása