Artúr popkulturális blogja

Képregény: Azumi

2021. szeptember 03. 06:41 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: 150+, folyamatban
Műfaj: akció, dráma, felnőtt, harcművész, történelmi, tragédia
Megjelenés: 1994-
Új fejezet: kb. hetente
Olvasható: https://mangafox.me/manga/azumi/

Alaphelyzet

1600-ban a japán történelem egyik legvéresebb és meghatározó csatája, a szekigaharai csata után a győztes fél egyik befolyásos alakja szeretné elkerülni a későbbi vérontásokat, ezért az egyik legtehetségesebb, hasonlóan gondolkodó harcosát megbízza, hogy a következő tíz évben néhány árván maradt csecsemőt képezzen ki bérgyilkosnak. A cél, hogy legyen egy ütőképes csapat, amelyik képes likvidálni az ellenséges hadurakat, hogy ezzel elejét vegyék az újabb polgárháborúknak. A történet kezdetén az addigra 10-12 éves gyerekek a külvilágtól elzártan élve befejezték a kiképzést, köztük az egyetlen lány Azumi is. Nekiindulnak teljesíteni a küldetéseket és közben rácsodálkoznak a világ dolgaira, de rövid időn belül már csak Azumi marad életben...

Vélemény

A többszörösen díjazott manga témája azzal indul, hogy a vezetők kiiktatásával, azaz némi piszkos munkával számos emberélet megmenthető, aztán ahogy Azumi kapcsolatba lép a külvilággal, különböző élethelyzetekkel, nézetekkel, a kép kezd árnyaltabbá válni. Kissé monotonná válik amiatt, hogy rendszerszerűen elveszíti valamelyik szerettét Azumi, de ez tartja fenn egyben a tragikus hangulatát is. Ront az életszerűségén, hogy Azumi szinte legyőzhetetlen. Látszik, hogy a szerző élvezi Azumi ébredező szexualitását, szívesen mutatja meztelenül. Kicsit sterilnek érzem mind az ábrázolás, mind a tartalmat. Hiába mutat meg dolgokat, azokat elnagyolva, nem realisztikusan teszi. Szóval ez megint tipikusan az a szeinen (felnőtt) manga, ami csak azért 18+, mert van benne vér meg csöcs, a mögötte meghúzódó sztori továbbra is inkább kamaszos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr5816678580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása