Artúr popkulturális blogja

Képregény: Blood and Steel

2021. augusztus 13. 07:00 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: 50+, folyamatban
Műfaj: akció, fantasy, dráma, harcművész, kaland, történelmi
Megjelenés: 2011-
Új fejezet: -
Olvasható: http://mangafox.me/manga/blood_and_steel/

Alaphelyzet

Valamikor a 12-13. századi Kínában három nagy hagyományú harcművészeti iskola a legtekintélyesebb, az egyik tagja a 17 éves Jan Hsziao Liu, akit épp előléptettek tehetsége miatt. Az iskola idilljét azonban hamar rémálommá változtatja az agresszívan feltörekvő Vudang iskola, akik nemes egyszerűséggel meglátogatnak minden iskolát, hogy bizonyítsák, ők a legjobbak. A velük szembeszálló kihívókat, így főhősünk mestereit is kegyetlenül legyilkoják. Utolsó túlélőként bosszút esküszik és megpróbálja feltámasztani iskoláját, amihez barátra és mesterre akad a hasonló cipőben járó Dzsing Lie személyében...

Vélemény

Bár 2016 óta nem jött ki új rész, érzésem szerint még nagyon az elején járunk és egyelőre nem fejtette ki témáit. Kicsit történelmi, elsősorban kaland, a nagy morális üzenet még hiányzik. A főbb karakterek nem fekete-fehérek, de így is eléggé külön vannak választva a szerző szerinti jók és a rosszak. A legnagyobb erénye, hogy nincsenek misztikus szupererők, de a realisztikusságtól azért messze van. A Vagabond mélysége hiányzik belőle sajnos, így csak egy sablonos harcművész képregény. (Persze ez van, ha az ember eleve sablonos harcművész-képregényekre keres rá :D)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr8116658268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása