Artúr popkulturális blogja

Képregény: Vagabond

2021. július 22. 11:04 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: 300+, folyamatban
Műfaj: szamuráj, történelmi
Megjelenés: 1998-
Új fejezet: soha napján kiskedden
Olvasható: http://mangafox.me/manga/vagabond/

 

Alaphelyzet

A 16. század végén járunk. A verekedős természetű Muszasi egy egyszeri falusi gyerek, aki harcos szeretne lenni legjobb barátjával, Matahcsival. Félreértésből és önvédelemből végez néhány banditával, ezért a fejét követelik a rá amúgy is haragos helyiek, így Muszasi vándorrá válik, hogy egyre erősebb harcosokon tesztelje magát...

 

Vélemény

Muszasi létező személy, az egyik leghíresebb szamuráj, fő műve pedig, Az öt elem könyve a mai napig fontos erkölcsi-filozófiai iránymutató a japánoknak. A történet Muszasi életútját hivatott bemutatni, ahogy a forrófejű, ösztönös harcosból eljut a megvilágosodott bölcsig. Teszi mindezt akciódúsan, modern módra túlzóan, ugyanakkor időnként transzcendensen is filozofálgatva, ezért egyáltalán nem csak kamaszoknak szóló csihi-puhi. Gyenge pontjai a mellékszálak, mellékkarakterek, na meg persze Muszasi kevésbé realisztikus bemutatása.

 

A legnagyobb probléma vele, hogy a szerzője a manga miatt díjesőben részesült, emiatt viszont aztán lazára vette a figurát és úriasan szólva baszik újabb fejezeteket kiadni. Az eddigi bő 300 részt mintegy 20 év alatt hozta csak össze, és több mint egy éve nem jelent meg új rész... Ettől függetlenül természetesen ajánlott, végre egy értelmes, szerethető manga.

 

smirc-thumbsup_svg.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr616635114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása