Artúr popkulturális blogja

Képregény: Red Storm

2021. július 20. 16:19 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: kb. 400
Műfaj: akció, dráma, fantasy, természetfeletti, vígjáték
Megjelenés: 2012-2020
Új fejezet: vasárnaponként, hetente
Olvasható: http://mangafox.me/manga/red_storm/

 

Alaphelyzet

Egy alternatív középkori fantasy jellegű világban járunk, ahol a sivatagi Julian a törzsfőnök fia. Keményen edz, mert szeretné megbosszulni anyja halálát. Ebben a világban a sivatag veszélyesebb részein óriási szörnyek élnek, amelyek tartalmaznak egy-egy drágakövet. Ennek a kereskedelméből tartják fenn magukat a törzsek, de a szörnyvadászat nehéz feladat, ezért mindenki igyekszik erős harcossá válni. Váratlanul a világukba csöppen egy másik dimenzióból a nagy erejű Noja, aki tanítványául fogadja Juliant, így a fiú gyorsan fejlődni kezd. Ahogy Julian nő és erősödik, egyre jobban belelát és belevonják a törzsi, birodalmi és egyéb konfliktusokba, míg Nojának is újabb dimenziókba kell mennie... Julian jelenleg azon fáradozik, hogy egyesítse a sivatagi törzseket, ezt pedig a Red Storm nevű zsoldos elit alakulat létrehozásával tervezi megvalósítani.

Vélemény

Alapvetően ez is ugyanazokkal a sonenes sablonokkal dolgozik, mint a többi manga/manhva: adott a fiú, aki valamiért erősebb akar lenni, és az is lesz. Pozitívum a sokszínűbb világ, ahol van városi környezet, isteni szféra és még más dimenziók is, ezek között pedig kicsi az átjárás, így új környezetbe kerülve kicsit érdekesebbé válik, hogy mire képes főhősünk. Az ellenfelek sem feltétlenül gonoszak, és ahogy Julian fejlődik, úgy mi is egyre magasabb és bonyolultabb szintű konfliktusokat ismerünk meg - de azért nem túl bonyolultakat.

 

Mivel nincsen központi témája, és gyakorlatilag ez is a szokásos kamasz-akció kategóriát gyarapítja, nem ajánlom, nem leszel tőle gazdagabb. A karakterek egyszerűek, bár legalább sokfélék. Van benne némi humor, de elsősorban akció.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr6316633688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása