Artúr popkulturális blogja

Képregény: Mujang

2021. július 19. 14:56 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: 200+
Műfaj: akció, dráma, harcművész, kaland, történelmi
Megjelenés: 2012-2018
Új fejezet: változó, kb. másfél hetente
Olvasható: http://mangafox.me/manga/mujang/

Alaphelyzet

A 13. század első felében, Koreában járunk. Kwon rabszolga, de ennek ellenére rendkívül jártas a harcművészetekben, apja ugyanis szintén született tehetség volt, és továbbadta fiainak tudását. Apja halála után bátyja nevelte, amíg meg nem gyilkolták Kwon szeme láttára. Az akkor még gyerek Kwon bosszút esküszik, ezért edz folyamatosan. Mostani gazdája nem bánik jól vele és visszaél erejével, állandóan párbajokra küldi, ahol fogadásokkal szedi meg magát, hiszen Kwon legyőzhetetlen apja technikáinak köszönhetően. De nemcsak ezt örökölte tőle, hanem a tisztességet is, aminek köszönhetően hamar egyre magasabb körökből szállnak rá, hiszen szembeszáll akár a hatóságokkal is, hogy barátait védje...

  

Vélemény

Nagyon gyenge, gyerekeknek való. A világa fekete-fehér, a karakterek egysíkúak, a helyzetek folyamatosan ismétlődnek: Kwon az utolsó pillanatban közbelép és megment mindenkit, miközben egyre közelebb kerül bosszújához. Úgy látszik ezekre vagyok rákattanva, mert sok más mangával ellentétben ezt nem tudtam abbahagyni. Amiben némiképp érdekes, hogy mindezt valós történelmi környezetbe helyezi, Korea mongol inváziója idejére, úgyhogy a Kingdomhoz hasonlóan ez is alkalmas lehet történelemtanulásra, bár itt jóval kevesebb az udvari intrika.

 

Mivel nélkülöz szinte mindenféle komoly tartalmat, és csak a verekedésre összpontosít, egyáltalán nem ajánlom. Némi történelmi ismeretet közvetít ugyan, de filozófiai, komolyabban vehető erkölcsi üzenete nincs, és még az akciójelenetek vagy a sokszínű karakterek se ellensúlyozzák ezek hiányát igazán.

 

smirc-thumbsdown_svg.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr8916632636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása