Artúr popkulturális blogja

Képregény: Kingdom

2021. július 11. 07:56 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: 500+, folyamatban
Műfaj: akció, dráma, történelmi
Megjelenés: 2006-
Új fejezet: változó, kb. másfél hetente
Olvasható: http://mangafox.me/manga/kingdom/

 

Alaphelyzet

Az időszámításunk előtti 3. században járunk Kínában, ami ekkor több nagyobb királyságból állt. Két árva rabszolgagyerek, Hjo és Sin minden vágya, hogy nagy hadvezérek legyenek, hogy ezzel kikerülhessenek nyomorukból, ezért minden nap sokat edzenek szabadidejükben. Egy napon Hjót, meglepetésükre a környéken járó kormányzó magához inti és elviszi a királyi udvarba. Pár hónappal később vérben úszva, kúszva érkezik haza, és utolsó kívánsága Sinhez, hogy menjen el a szomszédos faluba segíteni Csinnek, aki teljesen úgy néz ki, mint Hjo - ezért vitte magával a kormányzó. Csin ugyanis nem más, mint a trónviszályba keveredett, még fiatalkorú király. Sin kap az alkalmon, segít a királynak, hálából pedig elindulhat a katonai rangokon és háborúkon át a hadvezérséghez. Erre rengeteg lehetősége lesz, Csin ugyanis meglehetősen ambíciózus: egyesíteni akarja valamennyi kínai királyságot...

 

Vélemény

Ez már picit nagyobbaknak való az eddigi sonenekhez képest, bár tartalmában nem mélyebb náluk: az egyszeri, kissé butuska szegénylegény jelleme hófehér és megvan benne a küzdeni akarás, amitől lassacskán áthág minden akadályt. Az alapszitu azonban háború, ezért röpködek a fejek és a végtagok, van pár brutális képkocka. Ezek viszont mélység nélkül nem igazán felkavaróak, könnyű hozzájuk szokni. Amitől érdekesebb a többi hasonszőrű mangától, hogy megjelenik benne egy kis udvari politika is, valamint a hadszíntéri takikázások. Az csak hab a tortán, hogy mindez valós töténelmi eseményeken alapul, a szereplők többsége létező figura volt. A történelem irán kevésbé fogékony olvasókat ezzel lehet kicsit nevelni.

 

Ez megint nem az a manga, amit jó szívvel tudnék ajánlani, mert nem dolgoz fel komolyabb témákat (legfeljebb érinti őket) és önmagában pedig nem elég szórakoztató. Történelemórának viszont hasznos segédlet lehet a fiktív és túlzó részei ellenére, szóval aki akar vágjon bele :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr4816618902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása