Artúr popkulturális blogja

Képregény: Black Clover

2021. július 09. 19:07 - II. Liberális Artúr

 

Fejezetek: 100+, folyamatban
Műfaj: akció, fantasy, kaland
Megjelenés: 2015-
Új fejezet: péntekenként, hetente
Olvasható: http://mangafox.me/manga/black_clover/


Alaphelyzet

A világot ezúttal varázslók uralják, akik a misztikus mana energia segítségével midenféle varázslatokra képesek az emberek... legalábbis akiknek van manájuk. Főhősünknek, Astának ugyanis egyáltalán nincs, ellentétben gyerekkori barátjával, Junóval, aki született zseni. Ennek ellenére Asta keményen edzi testét jobb híján, hogy egyszer majd ő legyen a birodalom legfőbb mágusa. Eljön a nagy teszt napja, ahol az arra érdemes 15 évesek egy ceremónia keretében varázskönyvet kapnak, pontosabban a varázskönyvek választják ki őket. Mindenki meglepetésére Asta is kap könyvet, ám az övé nem varázskönyv, hanem antivarázskönyv, amellyel semlegesteni képes bármilyen varázslatot...

 

Vélemény

Ugyanaz a gyermeteg, idegesítő főszerplő és sztori, mint a Dragon Ball vagy bármelyik más tipikus sonen esetében: Asta mindentől kiabáló, a végsőkig küzdő, tehetségtelen figura akiben mégis van valami különleges. Küönösebb fő témát nem fedeztem fel benne egyelőre, leszámítva a klisés küzdeni akarást. Pozitívum és negatívum is egyben a rengeteg karakter, amit felsorakoztat, olvasó legyen a fotelében, aki képes mindet fejben tartani. Ezek közül néhányan szerencsére nem sablonosak, a többség viszont sajnos eléggé az.

 

Ennél több szót nem érdemel, tulajdonképpen nincs miért nagyon szeretni, ennek ellenére népszerű, és én s követem... Nem ajánlott.

smirc-thumbsdown_svg.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr7416617774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása