Artúr popkulturális blogja

Popzene: Sonny & Cher: I Got You Babe (1965)

2021. augusztus 30. 10:09 - II. Liberális Artúr

1965-ben írta meg a Sonny & Cher férfitagja, a hippimozgalom egyik korai darabjaként tartják számon az egymásnak felelgetős dalszövegű zenét. Rengeteg filmben szerepelt és számos feldolgozást ért meg. Ez volt mindkettőjük első, debütáló slágere, bár Sonny ekkor már elmúlt harminc és nem ez volt az első szerzeménye. Később összeházasodtak, majd el is váltak, ami persze az együttes végét is jelentette, bár nem azonnal. Sonnynak sikerült képviselőként is bejutni később az országgyűlésbe, de nem tölthette ki idejét, mert síbalesetben elhunyt 1998-ban. A dal egyik legerősebb pontja maga Cher, az ő hangja nélkül messze nem lenne ennyire ütős. Gondolom nem kell bemutatni a pályafutását, igazi popsztárrá és filmsztárrá is vált idővel, ráadásul azon kevés előadók közé tartozik, aki rendszeresen képes kijönni egy slágerrel több évtizeden keresztül.

A dalnak még két sikeresebb feldolgozása született, az egyik a brit reggaezenekar UB40-tól, a másik magától Chertől 1993-ból egy paródialemezen, amely annak ellenére meg tudta őrizni erejét, hogy szólóban adta elő. Akit esetleg érdekel a Beavis és Butt-head, itt unánanézhet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr2416674564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása