Artúr popkulturális blogja

Popzene: Joe Cocker: With a Little Help from My Friends (1969)

2021. augusztus 27. 06:13 - II. Liberális Artúr

Az eredeti dal a Beatles-é 1967-ből, de ha csak ennyi lenne, akkor nem lenne most itt ez a poszt. Joe Cocker ugyanis 1968-ban feldolgozta, lelassította és kapott egy erőteljesebb, pszichedelikus hangzást (a Led Zeppelin és a Procul Harum közreműködésével). Ezen dobott még egyet az 1969-es woodstocki előadása, ahol nyilván megtette a hatását a drog, mert jól láthatóan önkívületi állapotban énekel. Sőt, ennek az előadásnak tulajdonítják a léggitározás népszerűségét is. Sokat segített az ismertségén, hogy szerepelt a fesztiválról szóló dokumentumfilmben és hogy egy népszerű tévéműsor főcímdala volt később. Cocker kemény dohányosként tüdőrákban hal meg 2014-ben.

Bár zene kategóriában "indítottam" ezt a dalt, az alábbi videó miatt simán beletartozik a humorba is. Cocker nem igazán artikulált, így aztán az előadás tekinthető az egyik első misheard videónak, azaz amikor félreérthető a dalszöveg, és szándékosan egy viccesebb jelentést feliratoznak. Ilyen a mi Szívósszemű Mártánk, de ez sokkal jobb :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr8516672026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása