Artúr popkulturális blogja

Képregény: Sidooh

2021. szeptember 25. 09:07 - II. Liberális Artúr

Fejezetek: 200, folyamatban
Műfaj: akció, felnőtt, pszichológiai, történelmi
Megjelenés: 2008-
Új fejezet: -
Olvasható: https://fanfox.net/manga/sidooh/

Alaphelyzet

Japán, 1860-as évek, az ország történelmének azon fordulópontja, amikor a nyugati hatalmak térdre kényszerítik a szigeteket. A Jukimura-testvérek anyja kolerában haldokolva végső életvezetési tanácsként azt hagyja fiaira, hogy legyenek erősek, mert az erősek nem éheznek. Elhatározzák, hogy szamurájok lesznek, de rövidesen egy vallási szekta foglyaiként végzik, akik feláldoznák őket. Csakhogy sikeresen ellenállnak, és a szekta vezetője, Rugi felfogadja őket szamurájnak. Mire elég idősek lesznek, valódi harcos válik belőlük. Első küldetésük az országot térdre kényszerítő amerikai hajók elsüllyesztése...

Vélemény

Nem egy sablonsonen abból a szempontból, hogy nem a főszereplők fejlődésével van elfoglalva, hanem inkább a történelmi eseményekkel. A tini korcsoportnál véresebb, a bonyolult történelmi helyzet miatt kissé nehezen követhető, de egyelőre nem igazán érzem, hogy ki akarna futni valahova. A harcok nincsenek megkoreografálva, a drámaiság viszonylag kevés a sok szereplő miatt és a főbb szereplők sincsenek igazán kidolgozva, a fejlődési ívük pedig végképp nem látszik. Összességében tehát inkább egy fikciós történelmi illusztrációról van szó, azaz iskolásoknak jó lenne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arturpop.blog.hu/api/trackback/id/tr7316699912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása